onsdag 26 mars 2014

Chiafrön

Ramlade över chiafrön i en blogg och tänkte att jag skulle testa! Gjorde en pudding som gick ner men inte supergott ;) Nu har jag i min turkiska yoghurt om morgnarna och tror att jag kommer fortsätta med det. Köpte min första förpackning på Hälsokosten i byn men det är billigare att beställa från nätet!

”Chia har mer protein än andra sädesslag. Som proteinkälla absorberas Chia lätt, vilket leder till att näringsämnena snabbt når och absorberas av kroppens celler. Detta är särskilt effektivt vid snabb tillväxt, t ex hos barn och ungdomar, cellbildning hos gravida och ammande kvinnor, samt även vid uppbyggnad av muskelceller hos idrottare och motionärer.”


Här har jag slängt ihop en pudding på chiafrön, vaniljpulver (äkta) och mandelmjölk.

Om du äter två teskedar Chiafrön per dag så får du i dig hela ditt dagsbehov av både alfalinolensyra och omega-3. Den förstnämnda motverkar bland annat inflammationer i magen och tarmarna, den andra är väldigt nyttig för oss, bland annat för hjärta och kärl, och du får faktiskt i dig mer omega-3 av två teskedar chia än av en normalstor laxfilé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar